Dagens fråga

Idag hände nåt spännande. Tyckte barnen. Nåt tragiskt tyckte jag.
Grannen ovanför oss, en äldre man med diverse krämpor, åkte till sjukhuset i ambulans.
Jag såg att hans barns bil stod på gården men det gör den rätt ofta då dom hjälper honom med att handla och så men helt plötsligt slirar en ambulans in och stannar precis utanför köksfönstret. För er som inte sett min lägenhet kan jag berätta att om det stannar en bil utanför så är det typ två meter mellan rutan och bilen så man har liksom första parkett.
Hur som helst, barnen blev alldeles till sig och satte sig genast på köksbordet för att kunna se och jag drabbades av en inre kris; ta bort dom eller inte?
Å ena sidan; *grannen är en man dom pratat med varje dag och känner väl. *Det är inte varje dag man får se en ambulans på så nära håll och nu kunde dom se inuti den och hur dom jobbade. *Det var liksom inte så mycket annat att göra, den skymde ju hela fönstret och vart man än gick såg man bara den, för att undgå det som hände utanför hade jag fått fösa in dom i rummet och sitta där med dom och då hade det känts som om det var nåt fruktansvärt som utspelades därute.
Å andra sidan; Man ska inte stå och glo när nåt händer, oavsett vad. Kan man inte hjälpa till ska man gå därifrån och låta proffsen jobba.
Jag kompromissade med mig själv och skickade Prinsen med två soppåsar, inte smart. Han kom strax in igen gråtfärdig "Han är död mamma!" sa han och jag fick spendera tio minuter på att försäkra honom att så inte var fallet utan han var bara sjuk och nu skulle dom hjälpa honom på sjukhuset. Han skulle snart vara hemma igen.
Vad tycker ni? Klart barnen undrar och är nyfikna när nåt händer, jag har alltid förklarat så gott det går och sagt att det inte är så roligt för den som ligger och är sjuk om halva stan står och glor men det är inte så lätt att motivera när alla andra stirrar och pekar. Vad skulle jag ha gjort idag? Vad gör man i såna här situationer?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback