Gamlingarnas revolt

Jag har forskat lite idag, på ämnet "den äldre generationen", jag läste nämligen i tidningen häromdagen att den nya målgruppen för mode, resor och inredning är 55+:arna, dom vars barn är vuxna och därmed inte behöver varken tid eller pengar längre. Stereotypen för en mormor/ farmor - rund och bullbakandes och alltid med en hög köttbullar på lut - finns inte mer, hon har slagit sig lös och gör jorden runt resor, handlar dyra märkeskläder och tar in på hotell med morfar/ farfar.
Det är precis som om dom som nu är mormödrar och farmödrar fick nog av hemmafrulivet för sådär en trettio år sen, då dumpade dom ungarna på dagis, skaffade sig ett jobb och ett eget liv och sa "aldrig mer!" till disk, barnpass och uppass av egotrippad man. Sen dess blev liksom inget mer sig likt.
Vi barn - som har vuxit upp med mormor och farmor vid vår sida, ständigt kramandes och bakandes - har fått egna barn och står nu med en hoper snoriga ungar som ingen vill veta av. Den äldre generationen har blivit som en revolterande tonåring och har massor på sin agenda men absolut inte "passa barnbarn". Snacka om att vi blev blåsta!


Kommentarer
Postat av: Syster Yster

Jag törs inte tänka på hur vi ska göra när vi får barnbarn? Mail-kontakt?



2008-06-17 @ 11:53:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback