Stora fixardagen

Idag har jag haft värsta fixardagen! Det började med att jag skulle ta bort en Jasminbuske ute i vår lilla rabatt, den har varit jättefin en gång i tiden med massor av vita blommor men på senare år har den blivit angripen av löss på våren och därför inte blommat alls. När jag väl börjat riva bland alla blad så kom det bara över mig som en vision; jag skulle gräva upp hela skiten och lägga plattor så det blev en fin uteplats istället. Det är ju bara en liten plätt på kanske 10-12 kvm men det räcker väl för en liten soffa tänkte jag och började gräva.
Efter en stund kom Lorena ut och vi hjälptes åt att hugga av rötter, gräva upp träd och jämna till och efter ett par timmar var rabatten helt tom, nu återstod bara det där med plattorna. Tydligen var det inte bara att lägga på dom, man skulle ha plast och sand också och sen skulle det vara väldigt jämt under så inte plattorna vickade och helt plötsligt hade mitt lilla terassprojekt förvandlats till nåt oöverstigligt. Och dyrt. Martin skulle inte alls bli nöjd och jag började kolla över om det fanns något vi kunde plantera ner igen men eftersom vi kapat så hämningslöst var allt förstört.
Puddingen och Tisse kom förbi och vi satt allihop och spånade idéer om hur och vad jag skulle göra istället, trätrall skulle bli lika dyrt som plattor och att lägga singel på plätten var helt uteslutet då det inte skulle gå att ställa möbler på.
Till slut kom Puddingen på det; "GRÄÄÄS!!" skrek hon, "du kan ju lägga ut gräs!"
Saken var biff, några meter rullgräs och en handklippare och min terass var klar. Imorgon ska jag åka till affären och kolla läget, jag har ju ingen aning om hur man anlägger en fin gräsmatta.
Efter alla timmar i rabatten var jag uppe i varv så jag tog mig an akvariet också, det har blivit angripet av en enveten sorts alg och behövde verkligen städas grundligt. Så nu är det glänsande fint och i vattnet åker tre stycken blåa algtabletter runt och förgör elakingarna.
Ska lägga in lite bilder på terassarbetet imorn så ni får se hur fint det blir.

Kommentarer
Postat av: Uppsalabon fd Kurren

Sår man inte gräs på våren,tidig sommar?

2008-08-25 @ 14:19:58
Postat av: JennyPenny

Nja det kanske man gör, men jag har beställt såntdär rullgräs som kommer färdigt ihoprullat som en matta. Det är bara att rulla ut och jämna till sen kan man ställa ut sin baden-baden.

2008-08-25 @ 15:04:11
URL: http://newsfromthecloset.blogg.se/
Postat av: Taurus

Ja att lägga plattor är inget man bara gör, det behövs en hel del förarbete, fråga mig jag vet. Singel går om du lägger 16/32 i botten och sedan fyller på med 8 mm singel ovanpå, då kan du ställa möbler på....P.s.Du har aldrig tänkt på planera först och jobba sen....det blir mindre improviserat då.

2008-08-25 @ 17:00:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback