Gul Cresent från -95

Nästa helg smäller det, den Stora Skivan går av staplen!
Folk har nu börjat fråga vad som står på önskelistan, till att börja med brukar jag förläget säga "äsch, inte ska ni väl köpa nåt till mig! Rita nåt fint istället." men tack och lov är det ingen som går på det och jag räknar därefter upp allt som fattas i mitt liv.
En sak som jag nämnt för Martin är att han kanske kunde gå ihop med mamma och pappa och slå till på en ny hoj, min är bortom all räddning och det finns ju så fina nu med blommor på och allt.
Pappa gick i taket.
"En ny cykel?! Den är ju nästan ny den hon har!" gläfste han med pulserande tinningar, han avskyr saker som kostar pengar och tycker att allt är nytt i ungefär femton år.
Martin försökte förklara att min cykel är närmare tretton år och inte alls ny, växlarna fungerar inte, lamporna är trasiga, det mesta gjort av metall är sönderrostat, bromsarna kass plus att den är av "mountainbike"-modell så man måste liksom halvligga för att nå styret - som också är trasigt.
"Det är en Cresent. Den håller minst tjugo år till, jag reparerar den." sa pappa och sen var diskussionen slut.
Dagen efter ringde jag till pappa och sa att det var hemskt snällt att han erbjudit sig att laga den men att det skulle kosta ungefär lika mycket som att köpa en ny, vilket jag oavsett tänkte göra nästa vår så det skulle bara vara bortkastade pengar eftersom jag ändå cyklar väldigt lite under vintern.
Han påpekade att jag minsann låtit cykeln förfara genom att förvara den ute året om och vad säger att jag inte skulle göra likadant med nästa cykel?
Jag förklarade att jag till att börja med har mognat en del sen jag var 17 och numera inser värdet av en cykel, den nya cykeln skulle förstår få stå i cykelkällaren.
Han tyckte ändå det var en hårresande idé och vi fick bordlägga frågan.
Ungefär där är vi i dagsläget, jag har insett att det är ganska meningslöst att köpa en ny cykel såhär års, jag kommer ändå inte cykla så mycket när snön kommer, men nästa vår - då ska jag köpa en rosa.


Kommentarer
Postat av: Kramhilda

Jag köpte en nu Creesent i sommras en käring cykel som var lime grön och med blommor på den är heeeelt jävla underbar. Så hoppas du får en sådan.
Kram och grattis

2007-10-26 @ 09:31:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback