Gudars skymmning

Läste tidningen idag om "chockbeskedet i Brålanda", Topp ska lägga ner sin verksamhet efter 35 år.
Alltså jag kan inte låta bli att undra hur det egentligen ska bli, nu är snart varenda liten affär ägd av någon multinationell jätte.
Med risk för att låta som en gammal hagga; tänk hur det var förr när den lilla människan ägde och stod till svars för en liten matvarubutik eller leksaksaffär. Då var det noga med service och hur man bemötte kunden, man hade kvalitet på sina varor och kunde inte hålla ockerpriser. Kommer någon ihåg uttrycket "kunden har alltid rätt"? Blev man förbannad kunde man kräva att få prata med chefen som kom ångandes på två röda.
Det var "Ingrids Korv", Danielsons möbler" och "Konfektyrhörnan" för hela pengen och alla visste vem som ägde och förestod vad. Idag heter allting ICA, Procter & Gamble, H&M eller BR och det finns inte en enda liten butik någonstans som innehavs av en människa som sliter för sina kunder.
Allt ägs av en stor jävla koncern och ingen är intresserad av service för fem öre! Se bara på alla snorkiga små expediter som står i alla klädaffärer, så fort en människa frångår normen för det normala (=45 kg, trådsmal med 70K som bh storlek) glor dom och undrar vad i hela friden man gör i deras fina lilla boutiqe.
Och gud bevare mig om man skulle vilja klaga till chefen i mataffären där man hittat maskar i en konserv, han sitter ju på huvudkontoret i New York och är bara anträffbar via satellitlänk var tredje vecka.
Vart är vi på väg egentligen??

Kommentarer
Postat av: Marlene

Ja man börjar ju verkligen undra vad som håller på att hända med planeten jorden. Men i mitt inre (ok, jävligt långt där inne) så tror jag ändå att folk snart börjar fatta att så här kan vi ju inte hålla på också vänder det...förhoppningsvis...kanske...eller ja...troligtvis inte...skit också.
Alltid lika roligt att läsa om din vardag som påminner en hel del om min egen.
Kram marlene

2007-08-23 @ 21:54:20
URL: http://marlenek.blogg,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback